in your language

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Open dag AMOLF

El passat dissabte 9 d'Octubre com ja vaig comentar va ser l'open dag a AMOLF (dia de portes obertes). Una meravellosa excusa per anar a la feina en dissabte ¬¬'.


Hi havia la tira d'activitats per a nens i explicacions per a tots els publics. Entre altres coses podies filmar-te amb personatges ficticis portant una capa que fa invible al pur estil Harry Potter:

proves de croma a AMOLF (09-10-10)
Ara bé, la pregunta inevitable és: per què van posar una tela verda si totes les parets de l'edifici ja són d'aquest mateix verd? o bé, podríem fer tot l'edifici invisible o posar imatges de platges caribenyes?

En una altre secció es podia jugar amb solucions molt concentrades d'aigua i maizena (aqui van usar 10kg):
aigua i maizena a AMOLF (09-10-10)
Al mesclar molta maizena amb aigua, es forma un líquid no newtonià, i.e. que la viscositat depen no linearment de la velocitat amb què flueix el liquid.
En aquest cas, si per exemple submergim la mà a poc a poc, el líquid és poc viscós i per tant ens costa poc fer-ho, però si per contra fem un moviment molt ràpid, com ara donar un cop de martell, el liquid respòn quasi com un sòlid (molta viscositat).
Això és el mateix que passa amb la sorra movedissa. Si un dia hi caieu, Déu no ho vulgui, per poc que us mogueu us anireu emfonsant com si fossiu en una piscina de mel, però quan intenteu treure els braços ràpidament cap a la superfície, la sorra es comportarà com un sòlid i us serà impossible trere'ls. No us enfonsarieu totalment com a les pelis, però hi quedaríeu atrapats... La forma de sortir-ne és poder-se agafar a una corda i ser estirats molt a poc a poc...

Un altre experiment consistia en extreure ADN de fruita: no sóc biòloga, i no acabo d'entendre el procés... així que us deixaré un link d'informació per si ho voleu probar a casa.
extreaient ADN del kiwi a AMOLF (09-10-10)
També es podien seguir explicacions sobre experiments que es fan al centre, però si esteu interessats en la recerca que es du a terme millor dirigiu-vos directament a la web del centre.

D'altre banda, aqui teniu una mica d'informació d'aquest l'edifici encantat on les persianes i els llums s'encenen sols.


tot ziens!

2 comentaris:

Bruixa de llana 25 d’octubre, 2010  

I va caminar sobre l'aigua... http://www.youtube.com/watch?v=4KzuezE82js

Ostres i pensar que els en dono als nens com una natilla!!!

Ptons xuli

núr 25 d’octubre, 2010  

XD estan com una cabra aquests de l'hormiguero!

oju amb la maizena!

ptons

Publica un comentari a l'entrada

Què en penses?

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | The Blog Full of Games

Back to TOP