in your language

dissabte, 9 d’octubre del 2010

Amsterdam ArenA

Wau! ja porto un mes clavat aqui i encara tinc moltes coses atraçades per explicar!
Avui presento un dels llocs que vaig visitar ara farà dues setmanes: el camp de futbol del Amsterdamsche Football Club Ajax: l'Amsterdam Arena!

Una miqueta de música per ambientar:



 El camp es troba una mica a les afores de la ciutat en un barri una mica chungo, però està força ben comunicat, fins hi tot i ha una carretera que pasa per sota de l'estadi!

foto aèria (wikipedia)
Es poden fer visitetes guiades d'una horeta on un noi tot ple entusiasta intentarà fer-te creure que l'Ajax és el millor equip del món.
vista de pilota (setembre 2010)

meu primer intent a la vida de fer una panoràmica... la gespa està super mal conectada, crec que la propera vegada hauré de buscar un tutorial en comptes de fer-ho a piñón... (setembre 2010)

Sobre l'estadi, diguem que és molt jovenet i "petitó", va néixer el 1996 i té 51715 seients.
Com que a Amsterdam hi plou la mitat dels dies de l'any, el sotre de l'estadi és retràctil, de manera que queda cobert en "només" 18 minuts, que es veu que és algo impresionant tractant-se de 32000m2. (Més informació sobre la construcció aqui)
clima d'Amsterdam (wikipedia)
Com que pràcticament no toca el Sol a la gespa, durant el dia han de posar aquests plafonets blancs que es veueun a mitat del camp que són com Sols artificials. Val a dir que un grup d'hispanoparlants de la feina estem considerant sèriament que ens n'intal·lin al laboratori ^_^.
zones VIP (setembre 2010)

Sols artificals vistos des de les zones VIP. La paret amb graffities és on hi posen els boixos nois holandesos...(setembre 2010)
 I bé, després de la visita es pot anar al museu de l'Ajax on hi ha fotos de molts jugadors... a la foto de sota almenys n'hi ha dos que han estat entrenadors del Barça!
esportistes suposadament famosos ^_^
Per si ja se us ha acabat la musiqueta aqui en teniu més:



I per acabar, el simbol de l'equip: un perfil del colosal i implacable guerrer grec Ajax pintat amb 11 traços (un per jugador). Val a dir que Ajax és alavat perquè mai ningú va aconseguir ferir-lo en les batalles de Troja; un cop acabada la guerra, però, es va suicidar amb l'espasa d'Hector per raons massa llargues per explicar... ja sabem que tots els herois grecs estaven tocats del bolet ^_^

Ajax

I aqui ho deixo, que ara aniré per dinar i avui és l'Open dag a AMOLF i anire a treure el cap a veure com ensenyen experiments als nens petits ^_^.


doí!

2 comentaris:

Javi 13 d’octubre, 2010  

"un noi tot ple entusiasta intentarà fer-te creure que l'Ajax és el millor equip del món" jajaja totalment cert!! Encara que la veritat és un dels millors equips histórics de tota Europa (fins i tot té una Copa de Europa més que el Barça ¬¬)

I el camp molt bonic i modern, em va agradar força ^^

núr 13 d’octubre, 2010  

i 29 lligues! (crec)

Publica un comentari a l'entrada

Què en penses?

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | The Blog Full of Games

Back to TOP