in your language

dimarts, 28 de setembre del 2010

DU+CH DESIGN DOUBLE / DE OUDE KERK / DE NIEUWE KERK

La setmana passada amb els mossos de Mataró vam visitar dues esglésies ("kerk" en neerlandès):

De Nieuwe Kerk (pronunciat "de niuve kerk" = l'església nova):

Està situada en un extrem de la plaça Dam d'Amsterdam i just aquest any està d'aniversari perquè compleix ni més ni menys que 600 anys. De fet, potser aquesta és la raó per la cual ens van fer pagar 3 euros per l'entrada tot i que teníem la I Amsterdam Card...

una església de 600 anys (de oude kerk 1410) Setembre 2010

Les pancartetes vermelles que li pengen anuncien la super exposició d'una sola obra (o almenys només en vam veure una) de l'artista Krijn de Koning.

L'obra consistia en un laberint multicolor més sufisticat del de Takeshi's Castle ("humor amarillo") que es podia veure d'es d'un andami.
vista superior del laberint (sóc baixeta...)
ànimes dins del laberint

jo dins del laberint
Part de la gràcia de l'obra estava en l'andami, que et permetia veure l'església des d'una perspectiva superior a la que estem acostumats ^_^
interior de la Nieuwe Kerk
I si algún dia hi aneu, oju amb el vitrall més modern de tots, és pitxor que buscar a Wally: s'hi ha de poder trobar un cargol, un gall, un mussol i jo que se quants animals més... Jo només hi veia cèl·lules:
teniu excusa per no trobar tots els animals perquè la foto no és gaire bona (no recordo l'autor, però era un regal a la nostra senyora d'Oranje, la reina)

Per cert, l'església també tenia botigueta de records a l'interior amb artícles totalment aleatoris (a excepció de productes verds...)

De Oude Kerk (pronunciat "de aude kerk" = l'església vella)

Una església del 1306 situada en plè districte vermell i que té pàgina web!
Val la pena visitar-la els caps de setmana perquè és quan es pot pujar al campanar i veure tot Amsterdam (nosaltres hi vam fer tard...)

La veritat és que no recordo molt aquesta església perquè a l'interior ens hi esperava una sorpresa: una exposició del Du+ch design double (1/09-31/10):
Ketchup Gun (Josef Blersch 2001)
Tjep (Bling Bling 2002)
headwave / radiador (Joris Laarman 2003)
Sento no haver anotat tots els artistes, de manera que no totes les fotos tenen llegenda...

Si algú està interessat en trobar més esglésies a Amsterdam, aqui teniu un mapa amb les visitables. Jo ara tinc pendent buscar perquè moltes de les esglésies d'Amsterdam són tant poc laiques ^_^.

3 comentaris:

Carme 28 de setembre, 2010  

voldrás dir poc religioses, perque es la primera vegada que veig un laberint dins d'una esglesia, desde on diuen missa?ja m'imagino el capella sobre els murs, fent equilibris, i per anar a combregar, et donen un mapa del laberint?

Javi 28 de setembre, 2010  

Núria!!! De l'esglesia nova només valia el vitrall aquell modern super paranoic xDD però l'esglesia vella molava! Em va agradar molt l'exposició ^^ llàstima que no vam poder pujar al campanari...

Per cert... mossos de Mataró i BADALONA!!!! eheeeemmm xDD

núr 28 de setembre, 2010  

hahahahaha

errata 1) *laiques = religioses XD (els camins del senyor són inexcrutables...)

errata 2) mossos de Mataró i Badalona! (estàs adoptat ja...)

Publica un comentari a l'entrada

Què en penses?

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | The Blog Full of Games

Back to TOP