in your language

dimecres, 25 d’agost del 2010

the dream machine

Avui s'ha publicat la noticia de la mort de Satoshi Kon 今敏 (46 anys) un dels meus directors preferits d'animació. Si no coneixeu les seves pel·lícules, m'agradaria recomenar-vos'les. 

1998 - Perfect Blue
Thriller psicològic basat en la novela de Yoshikazu Takeuchi (que en su casa lo conocen...).  La Mima és una cantant pop de lo més ortera que hi pugui haver que deixa les cançons per convertir-se en actriu. Però res són flors i violes perquè només se li ofereixen papers degradants que la fan dubtar de la seva decisió, a ella, i sobretot als seus fans. Aviat, persones del seu voltant que la van conduir a aquestes situacions van essent amenaçades i fins i tot assassinades, i tot mentre la noia se sent assetjada per una mena de doble que afirma ser la vertadera Mima. Us sembla que ja sabeu per on van els tirs? molt probablement us equivoqueu, perquè Satoshi Kon mai va ser previsible.

A Darren Aronofsky li va agradar tant una escena de la pel·lícula que en va comprar els drets d'autor per incluir-la a Requiem for a Dream (2000):
Per cert, no es apta per menors.

2001 - Millenium Actress
L'actriu més carismàtica del segle recorda moments de la seva vida a traves de les seves pel·lícules.La més apta per tot els públics de les pel·lícules de Satoshi Kon.



2003 - Tokyo Godfathers

Un conte de nadal a Tokyo. Tres miserables vagabunds: un alcoholic, una jove que s'ha escapat de casa, i un gay de les pelis d'Almodóvar, es troben un bebè al carrer i decideixen tornar-lo als seus pares.


Vaig intentar passar-la a casa el passat nadal, però les excentricitats dels personatges van convencer poc a la família i la van deixar estar...

2004 - Paranoia Agent 

Serie de 13 episodis dirigits per varis directors, però orquestrats per Satoshi Kon. Persones que se senten acorralades psicològicament són atacades a mitja nit per un nen d'uns 9 o 10 anys que va amb patins i un bat de beisbol daurat. Després de l'atac, totes les persones semblen sentir-se aliviades. La paranoia s'extén i ningú sap si el Shonen bat (nen del bat) és de debó o no. Al final se li en va moltíssim l'olla però almenys com a metàfora filosòfica sobre com els humans afrontem els problemes és molt interessant.



2006 - Paprika

Adaptat de la novela de Yasutaka Tsutsui, la teràpia del futur per tractar problemes psicològics consistirà en entrar en el subconscient dels pacients tenint somnis compartits usant el "DC mini". Però què passa si algú usa el "DC mini" per a introduir somnis als que estan desperts?
Tot i que la premissa pot semblar similar, Inception i Paprika no es trepitgen l'una a l'altre sinó que es complementen perfectament; aqui un trailer mesclat:



2010 - The dream machine

Pel·lícula íntegrament protagonitzada per robots i dirigida a un public més infantil. Com que encara està en producció no se sap que se'n farà.






ありがとう さようなら, 先生 (arigatou to sayonara, Kon Satoshi-sensei)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Què en penses?

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | The Blog Full of Games

Back to TOP