lunch
Els passats 4 i 5 d'Octubre vaig tenir la sort d'assitir a l'Anual Dutch meeting on Molecular and Cellular Biophysics en un hotel perdut al bosc aprop de Veldhoven. La veritat és que com a segon i tercer dia de feina va ser genial; vaig veure el panorama cientific del pais i vaig conèixer molts companys de feina ^_^
Val a dir que per ser un país tant petit (~16 millions d'habitants) i un tema tant acotat vaig quedar terriblement impresionada per la quantitat i qualitat del que hi vaig veure (~150 posters, 300 persones, molts experiments capdavanters al món, a l'escriptora se li cau la bava...). També haig de dir que l'estada era totalment gratuïta (i.e. pagada per nostra senyora la FOM - Fundamenteel Onderzoek der Materie de la qual en parlaré un altre dia)
Deixant de banda la part professional, i que no vaig poder visitar Eindhoven (que estava a menys de 10 km Y_Y), una altra cosa que em va sorprendre en aquest congrés va ser el dinar:
![]() |
"lunch" a l'Anual Dutch meeting on Molecular and Cellular Biophysics |
- Pobre ingènua catalana que encara no sap que és el "lunch" neerlandès...
Doncs bé, ara ja en tinc una idea més clara del que és el "lunch" (pronunciat "luntx"). És l'àpat que es menja entre les 12:00 i la 13:00. Generalment es dedica entre mitja hora i tres quarts a la seva preparació i ingesta. Consisteix
A l'hora del "lunch" la "kantine" de la feina s'omple de potets de diferents pastetes com ara mermelada, pindakaas (crema de cacauets) i altres coses que encara no he averiguat què són, i tothom comença a untar-se el pà fresc del dia. Com que de moment m'ha fet vergonya fer una foto al panorama, ahir vaig emular un d'aquest "lunchs" jo mateixa:
![]() |
mermelada, pindakaas, i el preferit dels nens petits: mantega amb chocoladehagelslag |
Sense dubtar de lo sa que pugui ser dinar cada dia així (els neerlandesos són més alts i aguanten millor el fred i la pluja que els catalans), i que a les 6 de la tarda t'estàs morint de gana, el "lunch" redueix entre una i dues hores al dia el temps que la dona neerlandesa
Eet smakelijk! (pronunciat "eit smàqueleic") = Bón profit!
2 comentaris:
Algú va dir "No hauries de trigar més en fer el menjar del que trigues en menjar-te'l"
hehe, però sembla que els millors plats acostumen a menjar-se més ràpid que preparar-se o_O'
Publica un comentari a l'entrada
Què en penses?